xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Survivorman with Les Stroud

| 0 comments

Днес малко скучно ми се стори, ако става въпрос за работата. Оглеждане на положението след почивните дни, алабала… 🙂

Гледах последният епизод на Survivorman със Les Stroud. Интересен сериал за това как се оцелява в дивата природа без почти нищо в ръцете.
Човека трябва да изкара седем дни в различни части на земното кълбо, като в себе си няма почти нищо. Примерно: мултитуул, джобно ножче, малко вода, химикалки или нещо от този род. За тези седем дни той трябва да намери какво да пие, яде и да намери контакт с цивилизацията. След изтичането на този срок, ако не се появи сам, екипът му започва да го търси.
Е… ако няма как да намери цивилизацията (примерно на малък остров в океана или в Арктика), то тогава идват да го приберат с хеликоптер.
Забравих да кажа, че освен малкото неща в джобовете си, той носи и няколко камери, с които филмира всичко, което се случва през тези 7 дни. А то има доста интересни неща. Този човек яде какви ли не неща: скорпиони, скакалци, змии, червеи, охлюви, сурова мас и черен дроб и какво ли не друго. И винаги с усмивка и думите „Oooh man… that’s good.. that’s real good..“ 🙂
Интересен сериал. Не усетих как изгледах и двата сезона.:)

Сложих нови снимки в галерията. Една от тях ми попадна преди няколко дни. Изненадващото е, че я видях случайно на един компютър в Университета, и се оказа, че и аз съм на нея. Дори не знаех, че някой е снимал тогава. Тя е от една практика по География на която ходих през далееечната 1999 година 🙂


Еееххх… младост… спомени… 🙂
Другите са от бившия ЦКК (Център „Компютри и Комуникации“) в Университета.

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: