xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Марашкия язовир

| 0 comments

Днес разговарях с един приятел на улицата и той ми каза, че Марашкият язовир бил много пълен, и понеже е занемарен и неподържан от никого, има вероятност ако продължи да се пълни да скъса стената си.
Времето беше хубаво, а и скоро не съм ходил там, та решихме с Теодора следобед да се поразходим и да видим.
Към 16:00 бяхме там. Вярно доста се беше напълнил язовира. Толкова пълен сякаш не съм го виждал.
Преливаше слабо през преливника си, но това според мен е защото и самият преливник е занемарен и е задръстен от пръст и боклуци, така че явно това е причината да се повиши толкова много нивото на водата.
Каменните блокове, с които е изградена стената, вече не се виждат и водата е почнала да подкопава земният насип и пътя който върви върху него. Незнам какво ще стане, ако (както обикновенно) има големи пролетни дъждове.
Много е вероятно водата да прелее над пътя и да скъса стената.
Аз не можах да стигна до нея, понеже не ми се цапаше през водата и не я видях добре, но приятеля ми каза че имало пукнатини в нея. Ще видим.

А иначе бракониерите не пропускаха шанса да изтребят максимално количество риба.
Беше пълно по целия бряг на язовира и особенно на преливника, където рибата излизаше да хвърля хайвер.
Видях разни келеши да мъкнат пълни сакове с риба. Дъртите идиоти (а също и гъзарчета-бакшиши от Шумен), не оставаха назад.
Чудно ми е, къде са хората, които правят актове. В този ден само на Марашкия язовир можеха да си изкарат заплатите за няколко години напред.
Много ме хвана яд като гледах всичко това. Цялата ни държава е такава. Не че умират от глад, ама нали е много и на аванта. После може кучетата и котките си да хранят с тая риба, ама да са я хванали. Тъпаци.
Направих няколко снимки и ги сложих в галерията.

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.