xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Екипировка – Спален чувал

| 22 Comments

Както бях писал преди няколко дни, днес пак се отбих до армейския магазин „Emil’s Army Shop“.
Бях си набелязал един спален чувал и някое друго въже.
Въжетата бяха свършили, но чували имаше.
Купих си един точно по моя размер.

Спален чувал тип "Мумия" (Swiss Army).

Спалният чувал е втора употреба от Швейцарската армия, но е в добро състояние. Точно факта, че е направен за военни, и то от северна страна, ме накара да предпочета него, пред многото китайски шарении, с които е залят пазара.
Знам, че има и много добри изпълнения на разни чуждестранни фирми за екипировка, но аз съм женен човек все пак. Фондът ми „И аз съм човек“ е със скромен бюджет 🙂
Смятам, че за 29-те лева, които броих за него, съм получил максимално възможното качество.
Сега няма къде да тествам термоизолационните му качества (топло ми е дори като спя гол), но като позахладнее наесен ще разберем.
Остана обаче трудната задача – да го изпера. Ако това нещо се намокри, сигурно само промишлена пералня ще може да го завърти 🙂 Не ми остава друг вариант, освен коритото и няколко кофи вода и препарат.
Няма да е зле и да си намеря накакъв калъф, особенно ако е компресионен, че да остане повечко място в раницата. Не че заема много място сгънат де, но виждам, че може да се постигне и повече.

Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! 😉 Благодаря ви!
22 Comments

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: