xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Подготовки

| 0 comments

Заех се с подготовката и организацията на едно малко походче с преспиване на Шуменското плато. Мисля да го реализирам този или следващия уикенд (надявам се да е първото).
Вероятно ще съм с един приятел, който се върна тия дни от Чехия (Наско), понеже беше изявил желание. Надявам се още да си е на мнението.
Но аз, със или без него, пак ще отида. Днес направих списък с нещата, които смятам да взема, утре може и с нещата, които смятам да правя там 🙂
Чух, че от утре започва захлаждане на времето. Вероятно ще вали чак до почивните дни. Не че това може да ме разубеди де. Даже може да е по-интересно.
Имам необходимата екипировка дори целия уикенд да остана под дъжда, но се надявам да не се случи така. В противен случай със сигурност ще съм сам (няма други такива луди).

Вчера от нашите, а и после от медиите, разбрах, че в Дивдядово са били убити две лисици на които в последствие е поставена диагноза БЯС. И двете са убити през малък интервал от време на една и съща улица. Тя се намира точно в подножието на Шуменското плато и граничи с началото на вилната зона. Някъде около километър от къщи. Лисиците са навлезли в дворовете и едната се е сбила с домашни кучета. Едното от тях е умъртвено по желание на собственика.
В тази връзка се е свикало събрание на общинската епизоотична комисия, което ще се проведе утре в 11:00 в Общината. Предполагам мерките ще са масово ваксиниране на котки, кучета, вероятно и дребен рогат добитък (кози, овце). Поне такива неща се чували днес.
Явно на платото има епидемия от бяс. Надявам се да е локална, че иначе… зле.
Малко по-голяма ще е тръпката, като отида на похода. Болните от бяс животни престават да се страхуват от хората и нерядко нападат всичко, което им се мерне пред очите. Хубавата тояга май ще е задължителна в екипировката ми.

Подготвих и служителите за подмяната на стария UebiMiau със SquirrelMail. Разпратих писмо до всички, с обяснение какво точно ще се извърши, очакваните проблеми и препоръки за взимане на предпазни мерки.
Смятам да извърша смяната в петък (25.07.2008), следобед.

Днес разбрах, че ми е невалидна дебитната карта. Забравил съм да я подменя. Изтекла е в края на миналия месец. Сега и там трябва да ходя.

P.S. – Мдаа… ето резултатите от провелото се заседание на общинската епизоотична комисия:
В Дивдядово е обявено заболяването бяс по домашните животни.
На ваксинация подлежат всички домашни котки и кучета, както и животните в дворовете – овце, кози, магарета и коне. Регионалната ветеринарно-медицинска служба е осигурила 2000 безплатни ваксини. Днес кварталът се обхожда от два екипа, а от утре броят им се увеличава на 4.

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.