xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

…практиките на българските онлайн магазини (Продължение)

| 0 comments

В поста си от 29-ти август изказах възмущение относно изпълнението на една поръчка от онлайн магазин МСА Арми. Накратко: получените артикули не бяха същите, като тези които бях поръчал.

По тази причина изказах съмнения относно качеството на работа и лоялността на въпросния магазин, като го причислих в категорията на много други, за които съм чувал, че практикуват изпращането на стоки, които са подобни на предлаганите от тях, като се надяват клиента да се примири и номера да мине.

Като съдите по заглавието на този пост явно се досещате, че този случай имаше развитие.

Вчера бях изненадан, че първият коментар под поста от 29-ти беше оставен точно от собствениците на магазин МСА Арми. В него беше изказано уверение, че става въпрос за грешка и моят случай ще бъде разгледан от управата на магазина.

Малко по-късно бях потърсен по телефона и след кратък разговор, на базата на дадените ми разяснения, достигнах до извода, че не съм бил чак толкова „прекаран“.

Първо относно запалката: Изпратената ми запалка „BCB Fireball Flint“ се продава на същата цена, като Primus,  с тази разлика, че е оригинал, а появилите се напоследък на пазара Primus-и са китайско изпълнение. По тази причина оставам доволен от замяната на Primus-a с BCB.

Второ: Крачкомера Zippy-9 е поставен по погрешка при опаковането, тъй като магазина разполагал с Zippy-8. Бях уверен, че ще получа като компенсация за получената грешка желания от мен модел безплатно!

Този ход на собствениците на магазина е похвален. Първо – много добра практика да търсят отзвук от работата си сред клиентите. Не съм очаквал, че именно те ще са първите, които са обърнали внимание на поста в блога ми, от което съм изненадан. Второ – предлагането на компенсация също е правилен търговски ход, който също не очаквах. Мисля, че е рядко срещан в България.

Може би не трябваше да почвам директно с такива постове, а просто да се обадя по телефона или да пратя един мейл до МСА Арми, но тръгнах с предубеждението, че е от „ония“ онлайн магазини, и е по-добре да си спестя нервите. Е, явно съм грешал.

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.