xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Екипировка: Работни обувки

| 93 Comments

Работни обувки

Дълго време прекарах по форумите и сайтовете за туристическа екипировка, в търсене на добри туристически обувки, с които да обикалям „по поля и гори“.

Тъкмо да си харесам някои, и в следващият пост ги гледам оплюти. Тези, които бяха обявени за добри, обикновенно имаха цени от порядъка на 300+ лева. Някак не съм чак такъв „газар“.

Тъй като сезона, в който едни леки кецове вече не са достатъчни наближи, реших да не се занимавам поне засега с глупости и да си взема нещо, което хем ще е евтино, хем ще има подобаващо качество. Затова си взех едни работни обувки от Хипермаркета. За 50 лв.

Италиянски са, от естествена кожа, с метално бобме, лепени шевове, езикът е зашит за обувката, подметката е доста стабилна, не се плъзгат много на мазни повърхности, антибактериални стелки и антишоков ток.

Първото им бойно кръщение беше преди около две седмици – една разходка по Платото. Много добро представяне, въпреки че нямах кой знае какви очаквания. Едно често цитирано правило на туриста гласи: „Не тръгвай в планината с чисто нови обувки!„. Новите обувки имат лошото свойство да покриват ходилата ти с пришки и да те карат да ти се иска да ги захвърлиш в близкия храсталак и да си тръгнеш бос. В моят случай нищо такова не се случи, въпреки че изминах около 14-15 километра през пресечена местност, половината от които директно през гората, извън пътеките. Обувките сякаш се бяха срастнали с краката ми и почти не ги усещах. След като се прибрах и ги събух, се учудих, че краката ми не са чак толкова изморени, както ми се е случвало с други обувки.

Та това е първото ми впечатление от тях. Дано не ме разочароват по-нататък.

П.С – Между другото – приемам предложенията ви за качествени и проверени туристически обувки. Все още не съм си избрал 🙂

Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! 😉 Благодаря ви!
93 Comments

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: