xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Беър Грилс счупи лошо рамото си в Антарктида

| 1 Comment

Беър Грилс счупи лошо рамото си по време на малка експедиция в Антарктида, чиято цел е да покори най-отдалеченият и все още неизкачван връх Леви (Mount Levy).

Допълнителна цел на експедицията е да се популяризират алтернативните източници на енергия и техният потенциал. Използвани са много и различни форми на алтернативно гориво, като силата на вятъра, задвижвани от био-етанол моторни шейни и надуваеми лодки, параглайдери с електрически двигател, базови лагери захранвани от соларни панели и вятърни електроцентрали.

Експедицията е спонсорирана от „Ethanol Ventures“ и има благородната цел да събере един милион долара за благотворителната организация „Global Angels„, за която Беър казва „Организация, много близко до сърцето ми, която се грижи и защитава много деца по целия свят.
Експедицията завърши на 12.12.2008. Сайтът на проекта е http://www.journeyantarctica2008.com/

Ето какво Беър казва за инцидента в личния си блог:

„Цената, която платих, се оказа получаването на една от най-болезнените травми, които някога съм получавал. Счупих лошо рамото си в по-късните етапи на експедицията.

Дясното ми рамо и ключица се счупиха след падане по време на kite-skiing (каране на ски с платно, подобно на това при парапланеризма) при силен вятър и много ниски температури (вижте на рентгеновата снимка в началото).

След като се прибрах спешно в Англия, на хирурзите им бяха нужни около 10 седмици за да решат, дали и кога да пристъпят към реконструктивна хирургия.“

Да се надяваме, че възстановяването ще бъде бързо и успешно, за да може Беър да ни радва с още интересни и завладяващи приключения.

[wp:svejo-net]

One Comment

  1. Най-новото предаване: „В най-лошия случай“ с Беър Грилс…
    Виж видео: http://bulpete.wordpress.com/2010/09/10/worstcase1/

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.