xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Morakniv Fishing Comfort 856T – Нож за риболовци

| 16 Comments

Morakniv Fishing Comfort 856 T

Сред читателите на този блог сигурно има и запалени риболовци. Тази публикация може да им е полезна. Предлагам им вариант за добър риболовен ножMorakniv Fishing Comfort 856 T. Шведско качество на народни цени!


Morakniv Fishing Comfort 856 T е дълъг многофункционален нож на фирмата „Mora of Sweden“. Изработен е от студеновалцована неръждаема стомана на шведската фирма „Sandvik“.

Острието е с дължина 148 мм, с назъбена горна част, предназначена за чистене на люспи. Общата дължина на ножа е 26 см. Подходящ е и за рязане на всякакъв вид месо.

Morakniv Fishing Comfort 856 T - Острието

Дръжката е фигурална с високо сцепление, което е особенно важно при работа с мокри и хлъзгави ръце.

Morakniv Fishing Comfort 856 T - Дръжката

Ножа се продава със здрава пластмасова кания с щипка за закрепяне към колан. При поставянето на ножа в канията, благодарение на две вътрешни издатини, се получава нещо като „заключване“ и той стои в нея стабилно без да изпада и да „трака“.

Morakniv Fishing Comfort 856 T - Щипката за колан

За лесното му освобождаване от тези издатини и изкарването от канията, върху гърба й има специална издатина за опора на палеца.

Morakniv Fishing Comfort 856 T - Канията

На края на канията има дупка, служеща за оттичане на евентуално попадналата в нея вода.

Единственото нещо, което ме притеснява в ножа е не особенно надеждната закопчалка за колана, която аз лично бих подобрил с поставянето на кожена гайка, която ще предотврати случайното откопчаване.

Купих ножа от онлайн магазина на българските представители на „Mora of Sweden“. Цената му от 20 лева е направо символична за такова качество!

Много ми хареса и малко започнах да съжалявам, че не е за мен. Купих го като подарък за моя тъст, който живее в Никопол (на Дунав) и е запален рибар. Вероятно чисти и разфасова риба по-често, отколкото ходи да я лови (а това не е рядко). На него ще му свърши много по-добра работа! 🙂

Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! 😉 Благодаря ви!
16 Comments

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: