xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Списание 360°

| 12 Comments

Списание 360°

В ръцете си държа пилотния брой на новото българско списание за екстремни спортове и лайфстайл – 360°. За него научих от Костадин Гяуров – ръководителят на екипа, който го подготвя. Той ме запозна с подробностите на проекта, и ме помоли да работим заедно, като аз бъда автор на материали, които ще излизат в някои от броевете. Тъй като цялата идея ми допадна, приех с удоволствие, така че за в бъдеще може да се срещаме и там! 🙂

Реших в тази публикация да направя малко ревю на списанието, за да може евентуално повече хора, интересуващи се от този начин на живот, да научат за него. Каквото и да бях написал обаче, едва ли щях да мога да ви го представя по начин по-добър от този, по който самият екип го представя в презентацията си. Затова реших просто да я публикувам тук!

На добър час момчета, и успех!

Списание 360Какво е 360° ?

360° е безплатно списание за екстремни спортове и свободно време. 360° е в джобен формат с обем между 64 и 128 страници отпечатани на 100 % рециклирана хартия

Къде можете да намерите 360° ?

Изданието се разпространява гъвкаво спрямо сезона, с цел то да достигне до максимален брой точни читатели. Освен предварително селектираните спортни клубове, специализирани магазини, заведения, училища и университети, 360 ще бъде и на всички актуални спортни събития, тематични концерти, партита и фестивали, които имат пряка връзка с определен вид спорт.

Концепцията на 360° ?

Идеята на 360 е да популяризира екстремните спортове, активния начин на живот, екологичната култура и модерен лайфстайл. През последните години значително се повишава процента на хората, които предпочитат да прекарват времето си сред природата спортувайки.
Все повече стават и градските спортни съоръжения. Значително нарастнаха и продажбите на специализираните спортни екипировки, аксесоари и др., което е сигурен знак за повишаване на интереса към различните видове спорт. Тези тенденции налагат съществуването на медия, която да образова, коментира познати и нови спортове, както и да селектира най-новите продукти свързани с този начин на живот.

360-pictures-1

Какво съдържа 360° ?

 • Професионални статии за различни видове екстремни спортове.
 • Практически начини за обогатяване на уменията – боравене с уреди, специализирана екипировка, ориентиране и оцеляване в екстремни условия.
 • Безопасност и начини за оказване на първа помощ.
 • Природосъобразност, опазване на околната среда и правилно третиране на отпадъците.
 • Представяне на популярни лица от България и света, свързни с екстремните спортове.
 • Материали за локации, зали и съоръжения за практикуване.
 • Селекции на нови продукти.
 • Алтернативен туризъм, изкуство, забавления.
 • Информация за предстоящи състезания, изложения, фестивали, концерти и др.
 • Модни сесии.
 • Ревюта на филми, музика, книги, игри, сайтове и софтуеър.
 • Подробен справочник за магазини, спортни клубове и асоциации, заведения, хотели, туристически агенции.

360-pictures-2360° в Интернет

Интернет страницата на списанието (www.x3m360.com) e самостоятелна електронна медия.
Освен пълното съдържание на печатното издание, сайтът ще предлага също и много допълнителна информация от света на екстремните спортове: видеофилми, календар на събития и още много полезна информация.

360° събития

Списанието е една малка част от множеството дейности, които обхваща “Екстрийм Медия” ООД с цел да покрие по-голям периметър на своята публика: организация на курсове по безопасност, изложения на продукти за екстремни спортове, презентации, състезания, концерти и DJ партита.

360° читатели

Основната аудитория на 360° са мъже и жени на възраст от 18 до 45 години. Това са активни, образовани и с висок жизнен стандарт хора. Читателите ни са динамични и добре информирани, както и постоянно следящи последните тенденции и новости не само в света на екстремните спортове. Те са потенциални и реални потребители на нови продукти от всички сектори. Извън твърдата аудитория съществува и таргет под и над тези възрастови граници с широк спектър на интереси и потребление.

Технически данни

Безплатно издание за екстремни спортове и култура.
Обем 64 – 128 стр.; формат 123/170 мм. (необрязан; 5мм. обрязване).
Отпечатано на 100% рециклирана хартия, Dalum, Дания (сертификати за екологично чисти продукти от European Flower, Nordic, German Blue Angel и Napm), корица 200 гр., тяло 90 гр.
Тираж 5 000 бр. (oчакванa аудитория 25 000 души).
Екстремно списание

[wp:svejo-net]

12 Comments

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: