xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Disclaimer

| 8 Comments

Ти... разбираш ли, че това са сериозни неща?

Да, да… наистина са сериозни неща тия, за които става дума тук! Не е зле да прочетете внимателно всичко!

Заради обвиненията на „експерти“ и напомняне от читатели, реших да направя нещо, което вероятно е трябвало да направя още когато блогът ми влезе в сегашната си тематика. Става въпрос за Правилата, Предупрежденията и Отказа от Юридическа отговорност, свързани с използването (особено неправилното!) на информацията, публикувана в него.

Както се уверих, блогът може да бъде четен от всякакви хора, които дори да са сравнително интелигентни, не са застраховани от вероятността да ме разберат грешно, и да не си дадат реална преценка за смисъла и сериозността на нещата, за които пиша тук. Е, точно заради такива недоразумения предпочитам да се презастраховам, че да отрежа с още една причините да ме нападат.

Най-общо ще кажа, че блогът ми съществува изцяло за удобство на хората, които се интересуват от тази информация, която е много оскъдна на родния ни език. Не е направен с цел гъделичкане на его, доказване на опит и умения, трупане на облаги или каквото там ви дойде на ум.

Блогът няма за цел да обезсмисля работата на различните инструктори и експерти, които биха ви взели  пари, за да ви научат на тези неща, и да ви ги покажат нагледно. Той просто ще ви помогне да вникнете малко по-дълбоко в нещата, както и вероятно ще ви покаже много други, които инструкторите ще ви спестят. При правилно разбиране, постоянство и практика тази информация би ви била от огромна полза.

Същата тази информация обаче, би могла да стане и опасна, ако се използва самоцелно, без предпазливост и вникване в същността на материята от хора, които нямат опит, подготовка и необходима екипировка. Като цяло мисля, че още не съм писал за чак такива животозастрашаващи техники, но знае ли човек. Току-виж някой изял отровното растение от снимката в блога, без да прочете, че то е отровен двойник и статията не била за ядливи, а именно за отровни растения. 😉 Хора всякакви…

Ето заради всичко това написах ето тия Правила, които все пак е добре да прочетете! Сложил съм линк към тях на видно място в блога, та да не стават недоразумения!

Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! 😉 Благодаря ви!
8 Comments

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: