xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Нов адрес: www.xenos-bushcraft.com

| 9 Comments

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

От днес блогът се премести на нов адрес:

www.xenos-bushcraft.com

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Това беше дългообмислян и логичен ход на нещата. Блогът отдавна вече не е личният ми дневник, за какъвто беше замислен в началото. Той стана определено тематичен, и адресът му с нищо не подсказваше насочеността му. С две думи: време е да минем от „life“, на „bushcraft“. 🙂 По този начин, предполагам, ще е и по-лесно откриваем в резултатите на търсачките (не, че и до сега не заемах челните места в тях, щом се търси нещо в тази област 😉 ).

Друга, не по-маловажна причина е, че досега ползвах динамичен адрес на домейн (DynDNS), което не е много удобно. Също така и досегашният ми хостинг (за който всъщност се грижех аз 😉 ), не се знае колко още ще просъществува. Абе време си беше, и то отдавна. Единственото нещо, което ме бавеше, беше това, че още не бях си седнал на **** да прочета тънкостите на прехвърлянето на wordpress на друг домейн, при това без загуба на тежестта на досега получените връзки в други сайтове и в резултатите на Гугъл. Помогна ми ето това ръководство. Като гледам, всичко си е О.К. Вие дори няма да забележите как зареждайки старият адрес на блога, ще бъдете автоматично прехвърлени на новия.

Защо xenos-bushcraft.com? Ами защото все още гледам на него като на личен проект, затова смятам, че трябва по някакъв начин това да се вижда и в името (помогнаха ми и мненията на приятели!).

Скоро предстои и промяна на форума, който ще е с ново решение, но там ще отнеме повечко време, че не намерих читав конвертор на базите данни. Май всичко ще опре до ръчно преместване, при което смятам и доста от разводняващите мнения и теми да си заминат, като се синтезира само най-полезното. Ще видим…

Та това е засега! Ще помоля само собствениците на блогове и сайтове, които са имали статични връзки към мен (в блогрол, или някъде из съдържанието), ако им е удобно, да променят просто „xns.blogsite.org“, с „xenos-bushcraft.com“. А, и ако намерите някъде нередности по страниците (незареждане на адреси или връзки и т.н.) – моля да ми ги съобщите чрез формата за контакт!

Благодаря предварително!

9 Comments

 1. Без да искам видях новия форум 🙂 Доста по-бързо ми зарежда от сегашния.

 2. Цитат:
  Вие дори няма да забележите как зареждайки старият адрес на блога, ще бъдете автоматично прехвърлени на новия.

  Забелязва се и още как. 😛 Автоматично ме прехвърля на
  https://xenos-bushcraft.com/blog//web/htdocs/xns.blogsite.org/blog
  където не се отваря нищо.
  В крайна сметка стигнах до тука, изтривайки кеша и кукитата на браузъра ми. Може би е добре да публикуваш във форума нещичко по въпроса. Гледам, че той все още се търкаля на стария адрес.

 3. zoso, това става само и единствено, когато напишеш „http://xns.blogsite.org/blog“, т.е. когато забравиш последното „/“. При всички други случаи си работи нормално. Явно си е проблем на mod_rewrite, не разбирам толкова.

  Форумът е още старият, защото новият не е готов. Не е грешка!

 4. Цитат:
  Форумът е още старият, защото новият не е готов. Не е грешка!

  Не съм казал, че е грешка, казах да си го обявиш, за да не се чудят и другите къде ти изчезна сайта. 😉

 5. Здравей, може ли да дадеш линк към ворумът ти, ще ми бъде интересно да чета и да помагам за ножовете!

 6. Всичко забелязваме ние. Вероятно тази промяна е естествено решение – всичко се развива на този свят .
  Нещо във форума не ми показва аватара . Ще видя как е след този пост.

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.