xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

С пожелания за още по-добра година!

| 8 Comments

След броени часове ще се поздравим с „Честита Нова Година!“. Ще вдигнем наздравица, и с надежда ще си помислим, че може би по-доброто тепърва предстои! Преди това да се случи обаче, можем да обърнем поглед назад към изминалата година, и да направим кратка равносметка на всичко, вече отминало!

В този дух ще е и написаното по-долу. Не, няма да правя цялостна равносметка на личния си живот през тази година! Поне не тук! 😉 Този блог отдавна престана да бъде личният ми дневник. Ще направя равносметка за него – блога, както и за форума… Всъщност аз такова май досега не съм правил, така че може да започна и малко по-от рано – края на 2008-ма година.

Какво му донесе изминалото време?! На първо място – много нови приятели, и растяща популярност! Това лесно се вижда от диаграмите и статистиките за посещенията и прегледите по-долу:

Както може да се забележи, те почти следват идеалната 45 градусова крива на нарастване. Посещенията и прегледаните страници през 2009-та са в пъти повече от тези през 2008-ма, а тези през 2010 са двойно повече, спрямо предходната! Какво по-хубаво мога да си пожелая от това, тази тенденция да се запази и през новата 2011-та?!

Вече не съм сигурен кога точно осъзнах, че бушкрафта е по-близо до сърцето ми, отколкото Оцеляването (макар на пръв поглед те много да си приличат), но през изминалата година тематиката на блога се преориентира именно от първоначалната „оцеляване“, към по-обширната, и поне според мен по-интересна, „бушкрафт“.

През тази година блогът получи новото си име, нов интернет адрес, както и новият си форум и лого! Появи се и страницата му във Фейсбук, която продължава да трупа почитатели.

Вярно, имахме и своите тежки моменти: борба на/за авторитети, война на поколенията и разбиранията, свади, пререкания, разединения, отцепления, отчаяние, и обезверение. Сигурно не можеше да се размине без това?! Може би така е трябвало да се случи?! Дали е било за добро, или за зло – времето ще покаже!

Това, което аз обаче смятам за най-важно, както лично за мен, така и за блога и форума като цяло, бяха срещите! Дори така мога да озаглавя изминалата година – Годината на Срещите! 🙂 През тази година се случи нещо, което не се беше случвало през изминалите две – реалните ми срещи с (досега виртуални), приятели и съмишленици!

Гостувах на приятели от Българското Индианско Общество „Орловият кръг“:

Обедна седянка - Pow-Wow 2010, Витоша, 23-25.07Вечерна светлина - Pow-Wow 2010, Витоша, 23-25.07В лагера - Pow-Wow 2010, Витоша, 23-25.07

Организирахме първият лагер-сбор на любителите-бушкрафтъри, на Шуменското плато:

Лагер-сбор - Шуменско плато - 24-26.09.2010 - Обща снимкаЛагер-сбор - Шуменско плато - 24-26.09.2010Лагер-сбор - Шуменско плато - 24-26.09.2010 - Дялкане

Той беше последван от втора среща, само след месец, при Басарбово:

Среща на Басарбово - 22-24.10.2010 - На припекСреща на Басарбово - 22-24.10.2010 - Зеленчукова супаСреща на Басарбово - 22-24.10.2010 - Около огъня

Срещите продължават да се планират, и си пожелавам през новата година те да са още повече!

Имах и лични срещи с още почитатели на блога, и участници в дискусиите във форума.

Като цяло (виртуално, и реално),  през изминалата година спечелих много нови приятели, за което мога само да се радвам, и да бъда щастлив! Защото без Вас, без вашата подкрепа и одобрение, нищо не би било същото! Благодаря ви!

Какво мога да пожелая през новата година на Вас, а и на Нас, като цяло:

Най-важното – да сме живи, и здрави! Едва ли има нещо по-важно! Да сме заедно, и да ставаме все повече! Да бъдем все по-продуктивни, и все по-рядко в конфронтация помежду си!

Да имаме все повече свободно време, и по-голям „бюджет“ за хобитата си! Да бъдем още по-често сред Природата, и по-рядко „приковани“ в шумните градове! Да запалим още повече лагерни огньове, и да разговаряме заедно около тях!

Лично за себе си ще си пожелая и повечко време и хъс, за изпробването и усвояването на нови умения, както и за написването на добри и полезни статии за тях в блога ми! 😉

Това са моите пожелания за една ОЩЕ по-добра Нова 2011-та Година!

Наздраве!

8 Comments

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: