xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Survivoman: Secrets of Survival

| 4 Comments

Survivorman: Secrets of Survival

Най-накрая намерих време да изгледам всичките епизоди от най-новата поредица на Лес Страуд – Survivorman: „Secrets of Survival“ („Сървайвърмен: Тайните на оцеляването“). Много накратко впечатленията ми…

Сериалчето определено си заслужава гледането, гласувам за него с две ръце! Всички знаем (или поне навлезлите в материята 😉 ), кой е Лес Страуд, какви са му нагласите, разбиранията, уменията и как си върши работата. И тук я е свършил на ниво! Показаното в епизодите е една много реалистична подборка на „тайните“ в оцеляването. Една „есенция“, извлечена от многогодишният му опит, натрупан в обучението му и при заснемането на различните сезони на сериала „Survivorman“. Тези неща просто сте длъжни да знаете като основа, и да не забравяте за тях ако случайно (или не съвсем), попаднете в тежки ситуации.

Съдържанието е разбито в шест епизода, всеки със своята основна тема, а именно: огън, подслон, вода, храна, опасности, и използване на подръчни материали за решаване на дадени проблеми (което той нарича „макгайвъризъм“ на името на герой от популярен едноименен сериал в САЩ). Няма да се впускам в подробности за всеки епизод, оставям на вас да си ги изгледате. Епизодите могат да бъдат намерени в Интернет по торент тракерите, няма да давам линкове, Гугъл се справя много добре.

Като заключение ще използвам последните изречения в сериала, казани в типичния за Страуд стил, които според мен също са един вид есенция на всичко показано, а и за Оцеляването като цяло:

„Оцеляването не е приключенски спорт! То е истинска борба на живот и смърт, и никога не трябва да бъде приемано несериозно! Оцеляване е умението да избегнеш опасностите – не да флиртуваш с тях!“

Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! 😉 Благодаря ви!

4 Comments

  1. Намерих само 4 еп. дай линк за 5 и6 еп.

  2. Последното изречение от цитата на Лес Страуд според мен е леко намигане към усилията на един друг експерт – Беър Грилс.

  3. И аз го гледам нашия Блеър. И смятам последното му предаване с отборите за много балансирано. Гледайте елиминациите от втората серия.

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: