xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

„Роден да оцелява“ – Беър Грилс

| 0 comments

"Роден да оцелява" - Беър Грилс - Корица

Разбира се, това което пиша тук не е новина, но още една книга на сървайвъл тематика от няколко месеца е на нашия пазар. Покрай различните ежедневни ангажименти дори не съм забелязал, че съм пропуснал да я представя! Книгата е на Беър Грилс и е със заглавие „Роден да оцелява“ („Born Survivor“ – Bear Grylls). Попълвам пропуска с този кратък анонс!

Книгата е организирана като кратък наръчник за оцеляване в различни географски ширини и условия. Започва с основни съвети и техники за оцеляване (огън, вода, подслон, ориентиране, сигнализация и пр.) и преминава през конкретни съвети за изпадналия в беда на различни места по земното кълбо – в планините, Арктика, джунглите, пустините и моретата.

"Роден да оцелява" - Беър Грилс - Страници

Книгата е с много добро графично оформление и изпълнение – цветни снимки, разбираеми графики и цветово открояване на важните пасажи, заглавия и таблици.

"Роден да оцелява" - Беър Грилс - Страници

Имах удоволствието да работя с екипа на издателство „Вакон“, като консултант по превода на книгата. Мисля, че се получи един добър продукт, който ще се хареса на всеки любител на приключенията на открито!

 

Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! 😉 Благодаря ви!

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: