xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

15.07.2015
от Стоян Стоянов
Няма коментари

Магаре за дялане – версия 2

Магаре за дялане (версия 2) - Цялостен вид

Това е новата ми придобивка – още едно магаре за дялане (shaving horse). Втора, подобрена версия!

Продължи четенето →

26.06.2015
от Стоян Стоянов
Няма коментари

Още една вариация на тема „Индианска стрела“…

Още една индианска стрела...

Доста време измина, откакто не съм пускал нов материал в блога. Все по-рядко ми се отдава това удоволствие. Нека освежим положението с една кратка публикацийка – да се знае, че съм още тук! :) Представям ви едно от последните ми творения – вариация на индианска стрела, която вече отпътува към новият си притежател!

Продължи четенето →

16.03.2015
от Петър Драгоев
Коментари: 3

Как да си направим дървена лъжица

Дървена лъжица - Финален резултат

Направата на дървена лъжица за хранене е нещо далеч не толкова трудно, колкото звучи ;). Освен всичко друго, ако обичате да се занимавате с дърво – това е много приятен и забавен проект, за който не се изискват нито много инструменти, нито много умения. Също така, разбира се, не произвеждате просто нещо за украса, а практичен предмет. Aз лично, откакто направих две-три дървени лъжици – само с такива си ям супата :)!

Продължи четенето →

04.03.2015
от Стоян Стоянов
Коментари: 5

Алдо Леополд

Да мислиш като Планината

Дълбок, гръден вой отеква от урва на урва надолу по планината, и заглъхва далеч в чернотата на нощта. Изблик на дива, предизвикваща мъка и на презрение към всички несгоди в този свят.

Всяко живо същество (а вероятно и много от мъртвите такива), се заслушва внимателно в този зов. За сърната това е напомняне за естественият път на всяка плът; за бора – предсказание за нощна схватка и кръв върху белия сняг; за койота – обещание за остатъци от трапезата; за краваря – опасност от червено мастило в банката; за ловеца – предизвикателство от зъба към куршума. Но зад тези очевидни и непосредствени очаквания и страхове, се крие едно по-дълбоко значение, което само Планината може да разбере. Само Планината живее достатъчно дълго, за да слуша безпристрастно вълчият вой.

Продължи четенето →

17.11.2014
от Петър Драгоев
Коментари: 15

Изработка на кожена кания за нож

Кожена кания за нож

Как да си направим сами ефектна кания от естествена кожа за любимият си нож – ще ни покаже Петър Драгоев!

Продължи четенето →

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE