xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

16.04.2014
от Стоян Стоянов
1 коментар

„Светът преди вчера: Какво можем да научим от традиционните общества?“ – Джаред Даймънд

Светът преди вчера - Джаред Даймънд

В края на миналата година като подарък от „група софийски бушкрафтъри“ (не се издадоха, ‘начи! ;) ), получих книга, която много ми се искаше да прочета. Става дума за „Светът преди вчера: Какво можем да научим от традиционните общества?“ на Джаред Даймънд (The World Until Yesterday: What Can We Learn from Traditional Societies? – Jared Diamond), която току-що беше излязла на български език.

Продължи четенето →

07.04.2014
от Стоян Стоянов
1 коментар

Beginner’s Guide to Traditional Archery – Brian J. Sorrells

beginners_guide_to_traditional_archery-book_cover

Още една прочетена наскоро книга, чиято тематика ме вълнува живо напоследък – “Beginner’s guide to Traditional archery” („Ръководство за начинаещи в традиционната стрелба с лък“).

Продължи четенето →

02.04.2014
от Стоян Стоянов
Коментари: 3

Палатка Vango Soul 200

Палатка Vango Soul 200

Това е единствената палатка, която имам в момента. Всъщност тя е и първата, която притежавам въобще. Досега винаги съм разчитал на платнище, или приютяване в тази на някой познат. :)

Продължи четенето →

26.03.2014
от Стоян Стоянов
Коментари: 3

Outdoor Survival Skills – Larry Dean Olsen

Outdoor Survival Skills - Larry Dean Olsen

Напоследък все по-трудно намирам време за писане и оформяне на сериозни и изчерпателни публикации за блога. Редовните читатели съм сигурен, че вече са го забелязали. Не, не съм загубил интерес и хъс – напротив! Просто за свободното ми време се борят списък със задачи и задължения, които за момента смятам за по-неотложни. Надявам се да дойде време, в което ще мога отново да представям подробните материали, заради които блогът ми (предполагам) стана популярен. Стискам палци това „завръщане“ да е скоро! :) Продължи четенето →

07.03.2014
от Стоян Стоянов
Коментари: 3

Колчан от индиански тип

Индиански колчан - Общ вид

Това е първият ми ( и засега единствен) колчан, който направих преди повече от година, но сега се сещам, че не съм го показвал тук. Той е от т.нар. „индиански тип“, който много ми харесва, и затова реших да напиша няколко реда за него.

Продължи четенето →

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE