xenos::bushcraft

Блог за бушкрафт, примитивни технологии и живот с Природата…

Beginner’s Guide to Traditional Archery – Brian J. Sorrells

| 1 Comment

beginners_guide_to_traditional_archery-book_cover

Още една прочетена наскоро книга, чиято тематика ме вълнува живо напоследък – “Beginner’s guide to Traditional archery” („Ръководство за начинаещи в традиционната стрелба с лък“).

Авторът, Брайън Дж. Сорелс (Brian J. Sorrells), има дълъг опит в инстинктивната стрелба с лък – тази, при която целия процес на изстрела (заемане на стойка, опъване на лъка, прицелване и пускане на стрелата), посредством дълги повтарящи се тренировки за натрупване на опит и мускулна памет, се превръща в нещо  като втора природа, като инстинкт.  Той е опитен ловец с лък, и стрелец по мишени. Писал е материали за списанията “Bowhunter” и “Traditional Bowhunter”. Живее в Индиана, САЩ.

Книгата е ръководство „стъпка-по-стъпка“ за инстинктивна стрелба с традиционни лъкове. В нея Б. Сорелс представя ценна информация как да навлезем в тази материя, избягвайки основните грешки. Обясненията как да започнем всичко практически от нулата, са  кратки и ясни, на достъпен език, без залитания в излишни в подробности.

 Покрити са основни теми в стрелбата с лък :

  • избор на лъкове, стрели и аксесоари
  • правилна стрелба – стойка, опъване, пускане на стрелата и т.н.
  • тренировки за точност
  • ловна стрелба и стрелба по мишени
  • настройка на шафтовете

Книгата се чете „на един дъх“. Препоръчителна е за всеки, който се е захванал, или мисли да се захване със стрелбата с традиционни лъкове.

Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! – Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! 😉 Благодаря ви!

One Comment

  1. Наистина хубава книга. Тя наред с „Become the Arrow“ на Б. Фергюсън е едно от най-добрите неща по темата.
    Между другото, книгата на Сорелс я има и на руски (за който се справя по-добре с този език).

Коментарът ви е добре дошъл!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: